Oprecht vakmanschap
Ons vruchtensap kent maar één ingrediënt: fruit! Daarom gebruiken wij uitsluitend fruit van zorgvuldig geselecteerde rassen en van telers die wij kennen en vertrouwen. De familiegeschiedenis van vijf generaties in het fruit helpt ons hierbij.
Het is eigenlijk heel eenvoudig: lekker fruit op de pers, geeft goed sap in de fles! Zo zorgen wij ervoor dat elke fles die uit onze sapmakerij rolt het Schulp etiket waard is.
Van bloesem tot sap


WIST JE DAT?
Voor het persen van onze sappen gebruiken we niet het mooiste fruit. Zo mag het fruit best afwijkend van vorm zijn, minder kleur of een bijzonder formaat hebben. Dat doet niets af aan de smaak!
De juiste balans
We zouden het sap ook vers kunnen verkopen. Toch kiezen wij bewust voor een korte warmtebehandeling, oftewel pasteurisatie, waardoor het sap in een gesloten fles goed houdbaar is.
Ook hier speelt goed rentmeesterschap een rol. Een aanzienlijk deel van vers sap in de retail en horeca wordt in de praktijk weggegooid vanwege de beperkte houdbaarheid. Dat is zonde.
Door onze sappen kort te verhitten bereiken wij de juiste balans tussen puur, houdbaar en smaakvol, waardoor we een hoop verspilling voorkomen.

WIST JE DAT?
Er zijn verschillende methoden om sap te maken. Fruit persen met een zeefbandpers gevolgd door een korte warmtebehandeling bij het bottelen is wat ons betreft de beste combinatie met het oog op smaak en houdbaarheid.

Zuinig op energie
Nadat er een dop op de fles is gedraaid wordt het sap zo snel mogelijk teruggekoeld. De warmte die we daarbij terugwinnen wordt telkens opnieuw gebruikt gedurende het bottelen. Zo gaan we verantwoord om met de opgewekte zonne-energie.
Ook is er dankzij pasteurisatie geen koeltransport of gekoelde opslag nodig, hierdoor is er geen onnodig energieverbruik in de logistieke keten.
WIST JE DAT?
De pulp die overblijft na het persen, gaat naar onze buurman-boeren: gezond veevoer voor hun koeien.

