Sap maken is ons ambacht

Sap maken is ons ambacht

Oprecht vakmanschap

Ons vruchtensap kent maar één ingrediënt: fruit! Daarom gebruiken wij uitsluitend fruit van zorgvuldig geselecteerde rassen en van telers die wij kennen en vertrouwen. De familiegeschiedenis van vijf generaties in het fruit helpt ons hierbij. 

Het is eigenlijk heel eenvoudig: lekker fruit op de pers, geeft goed sap in de fles! Zo zorgen wij ervoor dat elke fles die uit onze sapmakerij rolt het Schulp etiket waard is. 

Van bloesem tot sap

Teeltseizoen

In een halfjaar van bloesem tot sappig fruit.

Fruitpluk

Ons fruit wordt handmatig geplukt zodra het rijp is.

Selectie

Voor een uitgekiende smaak selecteren wij de juiste rassen.

Kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrole is de eerste  stap bij het persen.

Wassen

Het fruit wordt vervolgens gewassen.

Persen

Met onze zeefbandpers wordt vers sap uit het fruit geperst.

Pasteuriseren

Een zorgvuldige, korte warmtebehandeling garandeert een prima houdbaarheid.

Bottelen

Na het persen worden onze sappen binnen een uur gebotteld. 
Zonder toevoegingen!

Etikettering

De fles wordt voorzien van een etiket en een code ten behoeve van de traceerbaarheid.

Resultaat

Heerlijk natuurtroebel sap in onze eigen sapfles, voorzien van een Schulp-etiket.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
av_schulp_beeldbank_boomgaard_80_20lr__1_20201117_202827
av_schulp_beeldbank_boomgaard_301_20_1_20210312_095739
IMG_2276
WIST JE DAT?

Voor het persen van onze sappen gebruiken we niet het mooiste fruit. Zo mag het fruit best afwijkend van vorm zijn, minder kleur of een bijzonder formaat hebben. Dat doet niets af aan de smaak!

De juiste balans

We zouden het sap ook vers kunnen verkopen. Toch kiezen wij bewust voor een korte warmtebehandeling, oftewel pasteurisatie, waardoor het sap in een gesloten fles goed houdbaar is.

Ook hier speelt goed rentmeesterschap een rol. Een aanzienlijk deel van vers sap in de retail en horeca wordt in de praktijk weggegooid vanwege de beperkte houdbaarheid. Dat is zonde.

Door onze sappen kort te verhitten bereiken wij de juiste balans tussen puur, houdbaar en smaakvol, waardoor we een hoop verspilling voorkomen.

Screenshot2021-06-09at09.27.21
WIST JE DAT?

Er zijn verschillende methoden om sap te maken. Fruit persen met een zeefbandpers gevolgd door een korte warmtebehandeling bij het bottelen is wat ons betreft de beste combinatie met het oog op smaak en houdbaarheid.

Zonnepanelen

Zuinig op energie

Nadat er een dop op de fles is gedraaid wordt het sap zo snel mogelijk teruggekoeld. De warmte die we daarbij terugwinnen wordt telkens opnieuw gebruikt gedurende het bottelen. Zo gaan we verantwoord om met de opgewerkte zonne-energie. 

Ook is er dankzij pasteurisatie geen koeltransport of gekoelde opslag nodig, hierdoor is er geen onnodig energieverbruik in de logistieke keten.

WIST JE DAT?

De pulp die overblijft na het persen, gaat naar onze buurman-boeren: gezond veevoer voor hun koeien.

av_schulp_beeldbank_boomgaard_101_20lr_1_20201117_205031
av_schulp_beeldbank_boomgaard_102_20lr_1_20201117_205149
ambachtelijk_assorrtiment_flessen_1_20210324_163910