0

Je winkelwagen is leeg.

Sappige details

Hieronder geven wij antwoord op de vragen die veel mensen aan ons stellen over ons familiebedrijf en over onze sappen. Kijk ook eens naar onze informatie bij 'Milieu & Maatschappij' en 'Verkrijgbaarheid & Verkoop'. 

Wat zit er in jullie sap?

Alleen fruit. Het enige wat wij er aan toevoegen is ons vakmanschap. In Schulp sappen zitten daarom nooit geur-, kleur- of smaakstoffen en ook geen conserveringsmiddelen (dus ook toegevoegde suikers komen er bij ons niet in!). 100% puur fruit voor 100% puur sap.

Komt al het fruit uit jullie eigen boomgaard?

Nee. In de boomgaard naast onze perserij groeien alleen peren. Bijna al het fruit dat wij voor ons sap gebruiken, komt van collega-fruittelers die gespecialiseerd zijn in het fruit dat ze telen. Bij voorkeur betrekken wij ons fruit uit de regio, zoals de Kromme Rijnstreek, het Groene Hart en de Betuwe.

Maken jullie al sap sinds 1861?

Nee! Het jaartal 1861 staat op onze fles omdat de betovergrootvader van Albert Schulp in dat jaar naar Breukelen kwam. Albertus Schulp ging in 1861 als pachtboer aan de slag bij Kasteel Oudaen en runde daar een gemengd bedrijf met o.a. groente- en fruitteelt. Daarom noemen wij onszelf fruitkenners sinds 1861. Albert Schulp, het betachterkleinkind van Albertus, begon in 1995 met het persen van sap. Wil je meer weten over onze geschiedenis? Bekijk dan onze tijdlijn op de pagina Over Schulp.

Hoe kan jullie sap vers en ook houdbaar zijn?

Het fruit wordt vers geperst. Na het persen ondergaat het sap een korte warmtebehandeling (pasteurisatie). Doordat we het sap daarna zo snel mogelijk weer terug koelen, blijven de gezonde bestanddelen maximaal behouden. In een ongeopende fles is het sap prima houdbaar (ook buiten de koeling). Na opening is ons sap nog 4-6 dagen houdbaar in de koeling.

Hoe weten jullie uit welk fruit het lekkerste sap komt?

De familie Schulp is al vanaf 1861 actief in de fruitteelt. Wij zetten onze kennis en ervaring in bij de selectie van het fruit omdat dit essentieel is voor de smaak van het sap. Het is namelijk van belang de juiste kwaliteit te gebruiken in de juiste combinatie van fruitsoorten en fruitrassen.

Hoeveel sap komt er uit een appel?

Maar liefst 90% van een appel bestaat uit sap. Wij persen uit 1 kilo appels ongeveer 700-750 ml. sap. In een fles van 750 ml. appelsap zit dus minstens 1 kilo appels.

Smaakt elke fles appelsap van Schulp hetzelfde?

Hollandse kleigronden en een mooie zomer zijn onze favoriete ingrediënten voor een volle smaak. Doordat er geen kunstmatige toevoegingen gebruikt worden, kunnen per seizoen (en zelfs per persing) de smaak en kleur van het sap licht variëren.