Over Schulp

Fruitkenners

Over Schulp

Kennis van fruit

Sinds

1861

Vijf generaties terug, in 1861, begon Albertus Schulp met het telen van appels en peren in zijn hoogstamboomgaard langs de rivier de Vecht. De liefde voor het fruit en de kennis gingen van vader op zoon. In 1995 begon Albert Schulp met het verwerken van fruit tot vruchtensap. Sindsdien staat Schulp synoniem voor puur fruit en inmiddels worden de sappen door het hele land verkocht.

Persmoment

De productie van onze heerlijke vruchtensappen begint bij de teler. Als de oogst is binnengehaald, verwerken wij het fruit. Eerst wordt al het fruit onder toeziend oog van onze medewerkers geïnspecteerd. Alleen het gezonde fruit wordt gewassen, fijngemalen en zorgvuldig geperst. Zo komt het natuurlijke sap vrij. 

Daarna ondergaat het sap een korte warmtebehandeling waardoor het in een gesloten fles prima houdbaar is, maar ook de gezonde vitamines en mineralen behouden blijven. In dit hele proces wordt er niets toegevoegd aan het fruit. Alleen het pure sap komt in de fles. 

Dicht bij huis

Wij verwerken uitsluitend Hollandse appels en peren, bij voorkeur van fruittelers uit de eigen regio (Groene Hart). Ook voor de dubbelsappen wordt zo veel mogelijk gebruikt gemaakt van Hollands fruit (bijvoorbeeld aardbeien uit de Betuwe). 

Zo houden we onze foodmiles beperkt en ondersteunen we de fruitteeltsector in eigen land. Voor vrijwel het gehele assortiment geldt dat het volledige proces (van persen tot en met afvullen) in eigen huis plaatsvindt

Schulp_oogst_9

De mensen
van Schulp

Albert Schulp

Albert Schulp

Bart Groenestein

grafisch vormgever

Bart Groenestein

Joost van Muiswinkel

binnendienst

Joost van Muiswinkel

Jan Hennipman

algemeen manager

Jan Hennipman

Jeroen Vernooij

logistiek

Jeroen Vernooij

Echt sap begint met lekker fruit

Ons sap is troebel en puur natuur. De vrucht zelf is de smaakmaker in onze receptuur en daarom gebruiken wij onze fruitkennis om het beste fruit te selecteren.

Fruit is een natuurproduct en geen oogst is hetzelfde. Als fruitkenners werken we daarom voortdurend met de beste mix van rassen uit de nieuwe oogst. Voor maximale grip op de kwaliteit, doen we bijna alles in eigen huis. Dat begint bij de selectie van het fruit bij de telers. Daarnaast het persen van de vruchten tot sap en direct aansluitend het bottelen van het versgeperste sap.

Schulp - Appels
Schulp - Bessen
AV_Schulp_beeldbank_boomgaard_83_20
Wist je dat?

Voor sap gebruiken we niet het mooiste fruit. Zo mag het fruit best wat minder kleur hebben, scheef gegroeid zijn of een afwijkend formaat hebben. Dat doet niets af aan de smaak!

Kwaliteitsinspectie

Niet alleen ons fruit wordt geïnspecteerd en gewassen, ook onze apparatuur wordt goed onderhouden. Ons kwaliteits- en hygiënebeleid, dat van toepassing is op het gehele productieproces, is dan ook HACCP gecertificeerd. Tevens is het productieproces beoordeeld en gecertificeerd door SKAL. Dit betekent dat wij biologisch geteeld fruit mogen verwerken en met een Bio-keurmerk op de markt brengen.

Schulp - Boomgaard
Schulp - Boomgaard
Voor zowel regulier als biologisch geteeld fruit geldt: stop er iets goeds in en er komt iets goeds uit.
Schulp - MachineSchulp - Flesjes

Na het persen ondergaat ons sap een korte warmtebehandeling waardoor het in een gesloten fles goed houdbaar is. Hoe langer de warmtebehandeling, hoe meer vitamines en mineralen, en dus de smaak, er verloren gaat. Daarom koelen wij de sappen daarna direct weer terug.

Onze keuze om houdbare sappen te verkopen heeft duurzame voordelen: zo helpen we verspilling van voedsel te voorkomen (dagverse sappen die niet op tijd verkocht zijn in de winkel worden weggegooid) en de opslag en distributie van houdbare sappen hoeft niet gekoeld te zijn (dus geen onnodig verbruik van energie).

Schulp - Boomgaard
Wist je dat?

Hoe langer de warmtebehandeling, hoe meer vitamines en mineralen, en dus de smaak, er verloren gaat. Daarom koelen wij de sappen daarna direct weer terug.

Wist je dat?

Op het dak van onze sap-perserij liggen ruim 800 zonnepanelen. De totale hoeveelheid opgewekte stroom staat gelijk aan het verbruik van zo'n 30 huishoudens! Dat is ruim voldoende voor ons jaarverbruik aan stroom.

Schulp - Machine
Schulp - Machine
Schulp - Machine
Schulp - Flesjes
Wist je dat?

Het overige vrijgekomen afval wordt zorgvuldig gescheiden in onder andere papier en karton, glas, recyclebaar folie, e.d. Hiermee is de totale stroom restafval bij Schulp gereduceerd tot slechts enkele kliko's per twee weken.

Na de botteling worden de flessen in grote fruitkisten gestapeld en opgeslagen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verpakken onze flessen op tray’s waarna wij ze kunnen uitleveren aan de betere vers-speciaalzaken, horeca en boerderijwinkels.

Untitled-1
Het lekkerste sap

Het resultaat van dit proces? Heerlijk en puur vruchtensap! Het is ons doel om onze kennis en kunde van fruittelen en sap maken in te zetten om een zo lekker en gezond mogelijke sap te maken.